Welkom bij de Galileo tekenwedstrijd!

Welkom bij de Galileo tekenwedstrijd: dit is jouw kans om je naam te geven aan een satelliet van het Galileo programma, die gelanceerd zal worden in de ruimte!

Om mee te doen met de wedstrijd, maak je een tekening over het thema ‘ruimte en ruimtevaart’. Denk bijvoorbeeld aan sterren, raketten, planeten of satellieten. Wat schiet je nog te binnen?

Je mag je tekening schilderen, tekenen of kleuren zoals je zelf wil. Je kan ook allerlei materialen gebruiken, zoals verf, viltstiften, potloden, lijm of glitter. Laat je fantasie maar de vrije loop!

Daarna moet je je kunstwerkje hier uploaden. Je kan dit doen door het in te scannen of er een digitale foto van te nemen. Vraag eventueel hulp aan je ouders, leerkrachten of in de openbare bibliotheek. Je mag maar één werkje indienen, dus kies de tekening die jij het mooist vindt!

Je moet je tekening uploaden tussen 10 april en 31 mei 2011.

Een nationale jury zal daarna een winnaar selecteren. Ben jij de winnaar, dan word je uitgenodigd voor de prijsuitreiking en ontvang je een certificaat, plus een trofee die de satelliet met jouw naam voorstelt!

Als je woont in België en geboren bent in 2000, 2001 of 2002, dan kan je deelnemen aan de wedstrijd.